Tips til at komme i bedre form

De fleste mennesker elsker at være i god form og især når sommeren står for døren og der bliver vist lidt mere bart hud på stranden, så vil de fleste gerne være fri for de ekstra deller på siderne.  Der hvor det halter for de fleste er tiden. Hvis man har et fuldtidsjob og en kernefamilie der skal passes, så er det ofte svært at finde tid til at holde formen ved lige. Her kommer der nogle tips til, hvad man kan gøre for at komme i god form.   

Sæt dig ned og lav en strategi

Hvis det er lang tid siden man sidst har været i rigtig god form, så er det utroligt vigtigt, at man ikke starter ud lige på og hårdt, da risikoen for følgeskader er stor. Derfor er det vigtigt, at hvis man vil i god form, at gøre op med sig selv om, hvad målet er.Er målet man skal være fitness atlet eller bare tage nogle kilo? Der er kæmpe forskel i måden, der skal trænes hvis man skal have en bodybuilder krop versus hvis det primære formål er, at blive en god løber.Derfor er det alfa og omega at funderer over, hvad den primære intention med træningen er, hvis der ikke er et konkret mål, er det nemlig bevidst, at tilbøjeligheden til at miste motivationen og droppe træningen.   for ikke at miste fokus, så kan de være en god idé hele tiden, at opsætte delmål, som gør holder en til ilden.Eksempelvis, hvis målet er at man skal kunne læbe en maraton til sommer, så vil det være en god fremgangsmåde være at implementere milepæle, som skal være indfriet inden for en bestemt tidshorisont, såsom et x antal kilometer der skal løbes hver uge, hvorved mængden øges gradvist.  Ydermere er det muligt at øge incitamentet ved træningen, hvis der er en gulerod. Det kan være i form af en weekendtur syd på eller til Stöten, hvis man er til skiferie, hvilket man kan læse mere om her.

Få en makker

Det kan være svært at vedligeholde motivationen, hvis al træning er individuel. Derfor kan det være en god idé, at få en makker der kan bruges til sparring, ligesom motion generelt er sjovest, hvis det dyrkes med andre. Her har man en, som kan dele sine op – og nedture med. En som forstår din situation og kan trække dig op, når man ikke lyst til at gå til træningen.

Kombinationen af løb og styrke er den ultimative kombination

En af de bedste måder at komme i god form på er ved at stimulere alle kroppens muskler og dette gøres bedst ved at kombinere både udholdenhedstræning i form af løb eller cykling med styrketræning.  Det gode ved at opdele kroppens muskler ved denne type træning er, at sikre sig at alle muskelgrupper bliver ”ramt” hvorfor man kommer i bedre form.i forlængelse af dette er det relevant, at bruge et to-split program, hvilket vil sige, at man træner to muskelgrupper af gangen. Det kan eksempelvis være ben og skulder den ene dag og ryg samt biceps en anden dag.  Når man skal i god form, så er det vigtigt at huske restitutionsperioden, som ikke må forglemmes. Ligesådan er det vigtig, at få sovet igennem, hvor det kan være favorabelt med lækkert Georg Jensen sengetøj.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *