Sov bedre om natten og få mere energi om dagen

Søvn er enormt vigtig for vores generelle velbefindende og helbred.  Forskning tyder sågar på at sygdomme som sukkersyge, overvægt og forhøjet kolesterol kan ledes direkte hen til for lidt søvn. Faktisk anbefales det, at voksne mennesker sover 8 timer hver nat og børn helt op til 12 timer og spædbørn hele 18 timer i døgnet.  Søvn er nemlig essentiel for børns udvikling og vækst. Jo bedre vi sover om natten, jo mere energi har vi om dagen, vores hjerne og krop fungerer ganske enkelt bedre. En vigtig faktor for en god nattesøvn, er at have den rette temperatur i soveværelset.

Hvis der er for varmt kan det være svært at sove ordentligt eller i det hele taget falde i søvn. Hvis du tit har det varmt når du skal sove, så kan du prøve sengetøj i bambus mod nattesved. Det er også væsentligt, at der er mørkt der hvor du skal sove, så forskellige lyskilder ikke generer dig. En løsning her kan være mørklægningsgardiner. Mange voksne mennesker har en uheldig vane med at kigge på deres smartphone eller tablet lige inden sengetid, det er dog bevist via forskellige undersøgelser, at netop det lys kan genere din søvn. Det er i stedet meget sundere at læse i en bog eller et magasin inden sengetid. Forsøg også så vidt muligt, at tømme dit hoved for tanker, pligter og andre stress elementer inden du ligger dig til at sove. Endelig bør du undgå hård træning og koffein i op til 3 timer inden du har planer om at skulle sove.

Derfor er det rigtige sengetøj vigtigt

Først og fremmest er en god seng med den rigtige madras naturligvis alfa omega. Den rette madras skal passe til netop din ryg og dine behov. Når først der er styr på sengen, så skal du have fundet dig noget lækkert sengetøj. Sengetøj skal være blødt, åndbart og kunne holde til at blive vasket ofte. Faktisk anbefales det at vaske sit sengetøj én gang i ugen for at undgå bakterier. En ny og anderledes form for sengetøj der er ved at vinde mere og mere frem er bambussengetøj, det er særligt temperatur regulerende og er især velegnet til dig, der har tendens til nattesved. Det tørrer nemlig hurtigt og virker derfor ikke fugtigt på samme måde som traditionelt sengetøj kan gøre. Meget bambussengetøj fås også i størrelsen 200*220 og er desuden økologisk.

Derudover skal man selvfølgelig også vælge sengetøj, som man synes er pænt og som passer til de øvrige ting i ens soveværelse. Bambussengetøj kan købes både i diverse stormagasiner og bolighuse samt på flere forskellige webshops online. Fordelen ved at handle på nettet er, at du kan shoppe på alle tider af døgnet og lige når det passer ind i dit måske ret så travle program. Prisen er desuden ofte skarpere, da konkurrencen her ganske enkelt er meget større og mere synlig.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *