Motion for ældre: 3 tips til at komme ud og gå

Når vi bliver ældre, ældes vores kroppe også. Pludselig kan den ikke gå lige så langt eller være lige så stærk, som den plejede at kunne. Men der er ingen grund til, at vi ikke skulle holde os sunde og aktive alligevel. En gåtur kan være en dejlig form for motion for kroppen og en behagelig stimuli for hovedet.

Her får du 3 gode tips og tricks til at komme uden for og gå en tur helst hver dag. Til sidst vil du opelve, at du kan gå længere og bedre, fordi du træner din krop op igen, og det kan føles som en lige så stor succes som at løbe et maraton.

Find en passende rute

Det kan godt tage lidt mislykkede forsøg at finde en ordentlig rute. Den skal både være en passende længde til, at du føler, du kan gå hele vejen, men man må også gerne være lidt træt, når man kommer hjem. Du skal desuden for så vidt muligt finde en rute, hvor du kommer forbi noget, du synes er interessant. Det kan både være noget flot natur, havnen hvor skibene ligger eller måske en rute gennem bybilledet.

Ruten skal være flot og spændende, men den skal også kunne lade sig gøre. Der skal være et ordentligt og fladt underlag, så du er sikker på, at du ikke falder. Hvis du er bange for at falde, og det giver dig mindre lyst til at gå ud, så kan du erhverve dig en rollator. Hvis du er i tvivl om, hvilken rollator du burde købe, så tag et kig på Hok.dk.

Hav det rigtige tøj på og udstyr med

Det er klart, at man skal tænke praktisk, når man skal uden for i forhold til ikke at tage noget for varmt eller for koldt på. Men vigtigst af alt er, at man føler sig tilpas. Man skal altså klæde sig i noget, der er behageligt at gå i for én, så man for eksempel ikke hele tiden er bange for at snuble i et par for høje sko.

Det betyder også, at man skal overveje at erhverve sig TENA bleer, som du kan læse om her. hvis man har brug for hjælp til inkonsistens, som mange ældre har. Inkonsistens er et tabubelagt emne, men det er ærgerligt, hvis det skal forhindre én i at komme ud på sin gåtur. Hvis man føler sig lidt usikker på benene eller fødderne, når man er ude og gå, kan det også hjælpe at have en rollator eller stok ved sin side. Du kan læse flere gode råd og tips om at komme ud og gå og meget mere som ældre på livetsomsenior.dk.

Tag en god ven under armen

Hvis du kender nogen i dit nabolag, så hør dem lige, om de ikke vil med. Man behøver jo ikke snakke hele turen, men det kan være rart at gå med en anden, som man føler sig sikker hos. Hvem ved, måske kan man få en helt ny ven? I hvert fald kan man få lov at dele sin gåtur med nogen, der sikkert også vil sætte pris på at komme ud og motionere.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *