Den faglige verden med brikse til behandling er lidt af en jungle. Med et hav af forhandlere, mærker og modeller kan man let fare vild. Men det behøver slet ikke være så svært. Der er et par trin du skal igennem og nogle overvejelser, du skal gøre dig, om netop dit behov og dine ønsker. Det gælder både til funktionalitet, udseende og pris.
Er du på udkig efter en massagebriks for første gang? Måske er du ved at åbne ny klinik. Her får du lidt hjælp. Nedenfor guider jeg dig til den helt rigtige briks gennem bare tre trin.
Hvad skal du bruges briksen til? Hvilke behandlinger tilbyder du? For der kan være stor forskel. Skal du bruge en briks til kiropraktiske behandlinger, fysioterapi eller akupunktur? Måske noget helt fjerde? For hver behandlingsform har du ofte brug for en anden form for briks eller en anden arbejdsstilling.
Når du har fået styr på, hvad du tilbyder i din klinik og dermed, hvordan din briks skal bruges, kan du træffe flere specifikke beslutninger. For når du kender behandlingsformen eller -formerne ved du lidt mere om, hvad der kræves af den massagebriks, du skal have anskaffet.
For hvilken størrelse skal en behandlerbriks have? Her skal du tage dine potentielle klienter med i overvejelserne. Forestiller du dig, at de er høje eller lave, brede eller smalle? Det skal din briks kunne klare. Og kan du ikke låse dig fast på én bestemt type klient – så overvej en briks med justeringsmuligheder.
Størrelsen handler ikke blot om dine klienter men også om dig. Tænk på din arbejdsstilling. En smallere briks giver dig bedre mulighed for at nå ind over.
I forlængelse af de tanker, du gør dig om størrelsen på massagebriksen, skal du også tage stilling til udseende og konstruktion. Der er selvfølgelig farven på betrækket. Hele briksens udseende skal passe til din klinik, men de egentlige overvejelser bør være i forhold til konstruktionen. Har du brug for at kunne tage briksen med dig? Eller skal den stå stationært på samme plads i klinikken?
En transportabel briks skal være let at klappe sammen. Men den skal også kunne holde til det i længden. Ser konstruktionen ud til at kunne holde til at blive klappet sammen og foldet ud mange gange?
Har du ellers nogen særlige krav til din nye briks til behandling? Har du overvejet skumtykkelse? Eller ville du have glæde af elektronisk indstilling? Der findes rigtig mange muligheder derude hos forhandlerne – men de koster selvfølgelig også lidt.
Så kigger du efter massagebrikse inden for et afgrænset budget skal du til at stille dig selv det tarvelige spørgsmål om, hvad der er ’need to have’, og hvilke ekstra eller særlige funktioner der bare er ’nice to have’.
Følger du de tre trin og får tænkt dit køb godt i gennem, skal du nok finde en god massagebriks til dine behov og dit budget.